Tärkeintä on lähteminen – lähelle tai kauas. Päiväksi tai useammaksi. Yksin tai kaksin. Nuukaillen tai törsäillen. 

Tyyli on vapaa, kunhan on museoita, näyttelyitä, konsertteja, puistoja, puutarhoja, toreja, kirkkoja, kirpputoreja ja kahviloita.

"Borders?
I have never seen one,
but I have heard
they exist
in the minds of some people."
- Thor Heyerdahl

Katso video


Talvipäivä Tallinnassa

Päiväreissu Kumuun, Fotografiskaan, Balti Jaama -torille ja Vanhaankaupunkiin. Ratikalla ja kävellen. Tallinna säväyttää kerta kerralta tujakammin, Vanhankaupungin iltavalaistus on mieleenpainuva ja Telliskivi rokkaa tuoreesti. 

Toukokuinen Bergen

Rakastan Norjaa, sen puhtautta, turvallisuutta, kauneutta, ystävällisyyttä ja luontoa. Muutama päivä museoita, musiikkia, pyöräilyä ja patikointia kivassa seurassa – ihan parasta. Sykähdyttävintä oli Grieg-museon kamarimusiikkikonsertissa, huiii.

Kiss My Turku

Hypättiin aamuvarhaisella Onnibussiin ja hurautettiin päiväksi Turkuun, ja lomatunnelmaan. Museot, taidenäyttely, kauppahalli, Aurajoki, kahvilat - ja vaikka mitä ehdittiin. Föli-kaupunkipyörillä sompailtiin jopa Kakolanmäen korkeuksiin. Aurinkoinen Turku!

The best of all is Oxford

Yksi haave toteutui, kun lähdin komisario Morsen innoittamana Oxfordiin. Kertakaikkisen kiva reissu vanhaan perienglantilaiseen yliopistokaupunkiin, jonka otti helposti haltuun kävellen.  Ja kyllä York on nähtävä myös, ja Skotlanti.

Hanko kesällä kerran

Kun kesäloma alkaa, lähde heti karistamaan työasiat mielestäsi. Minne? Paikkaan, jossa merituuli putsaa päätä, jossa on kaunista katseltavaa, ystävällisiä ihmisiä ja joka on riittävän pieni kävelemiseen ja ihastelemiseen. Hanko on kesähelmi!

Syyspäivä Tukholmassa

Vihdoinkin pääsin kokemaan remontoidun Nationalmuseumin ja Vanhankaupungin kirpputorin ja ehdinpä piipahtamaan Södermalmillakin. Risteily kauppakeskuksella menettelee just ja just, kun kohteena on ihana Tukholma.

Kukkiva Tallinna

Touko-kesäkuun hotellireissu kukkivien puistojen Tallinnaan, jolla on monet kasvot. Löysimme lyyrisen, aurinkoisen, merellisen, värikkään, kansainvälisen kaupungin. Kaupunkipyörien testaaminen jäi seuraavaan kertaan, mutta kävellen sai kuvattua enemmän.

Talvinen Oslo

Kiva, että Kirsi lähti reissuun, jonka teemana oli Edward Munchin teokset sekä skottibändi Belle & Sebastian. Koska uusi uljas Munch-museo on vihdoin avattu, tietää se uutta reissua Osloon. Toiveissa olisi myös nähdä ja kuulla Vamp, norjalainen folk-rock -bändi.

Lontoo, Lontoo, Lontoo

Kolmena peräkkäisenä helatorstaina Lontoossa. Tiinakin otti ja hurahti oitis. 9 kertaa riittäköön itselleni toistaiseksi. Lontoossa on upeita museoita, näyttelyitä, konsertteja, puistoja, puutarhoja, mutta aina pitää lähteä paiväksi pois hulinasta johonkin idylliseen ja "hitaampaan" paikkaan.


Reissukuvista reissuvideoita, jotta kuvat säilyisivät ja koska Keynotella on hauska touhuta kera musiikin.


POSTI: helena@hooppii.com