Talvipuutarhan syysaamu

10/14/2021

14.10.2021. Torstaiaamu valkeni Espoossa kuulaan kirpeänä ja enteili just sellaista retkipäivää, jota Foreca oli lupaillut. Fillarilla Helsinkiin - ja talvipuutarhaan? Kyllä. Kesä oli mennyt ja talvi tuntui tekevän tuloaan, mutta ilman nastarenkaita vielä pärjäisi.  Pipo päähän, käsineet käsiin - ja menoksi, keskuspuiston kautta hiekkateitä pitkin.

Reippaasti, muttei hampaat irvissä, eikä hikisenä kilometrejä nieleskellen vaan metsästä, aamusta ja liikunnasta nauttien. Pitää ehtiä näkemään ja kokemaan, tässä ja nyt. Keskuspuistossa on kaksi upeaa siirtolapuutarhaakin, jotka tosin olivat jo pääosin laitettu talviteloille. Perillä talvipuutarhassa kukkaloisto oli hiljaisen tyrmäävä. Ruusut kylpivät auringossa ja aamukasteessa, minä ilossa ja kuvaamisen riemussa. Ihana oloa freesaava paikka yhtälailla ulkona puutarhassa kuin sisällä kasvihuoneissa. Täydellinen aamu.

"Helsingin Talvipuutarha on ollut yli 125 vuotta kaupunkilaisten virkistys- ja kohtauspaikka. Hienostunut eksoottisten kasvien keidas kutsuu viherretkelle kaikkina vuodenaikoina. Talvipuutarha sijaitsee Töölönlahden pohjoispäässä, Olympiastadionin vieressä, osoitteessa Hammarskjöldintie 1 A."

Liikunnallisen aamupäivän kruunasi buffetlounas läheisessä Olympiastadionin ravintolassa, josta lähdin kylläisenä kotimatkalle, keskuspuiston kautta. Bistro Stadion

Jos mukana on museokortti, kannattaa poiketa myös viereisessä Urheilumuseossa.